Fa'amauina o koale o lo'o va'ava'ai i le pa pefu o le matagi

NEWPORT NEWPORT - E mafai e le matagi ona maua ni tali i le faʻatapulaʻaina o le pefu koale o loʻo tuʻuina atu i le ea i le itu i Sautesasae Community.

E ui o nisi taimi e ave ai e le matagi le pefu mai le Newport News 'waterfront coal terminals i luga o le Interstate 664 i le Southeast Community, o le taulaga ma Dominion Terminal Associates o loʻo i ai i laʻasaga muamua e vaʻavaʻai pe o le fausiaina o se pa savili i luga o le fanua o se fofo talafeagai.

O le Daily Press na faʻamalamalamaina le mataupu o le pefu koale i se tusiga o Iulai 17, ma vaʻavaʻai totoʻa i le faʻafitauli ma ona fofo.O le pefu o loʻo tuʻuina mai e le koale e mamao i lalo o tulaga o le ea, e tusa ai ma suʻega o le ea, ae e ui lava i taunuuga lelei o suʻega, o loʻo faitio pea tagata i le Southeast Community e uiga i le pefu o se faʻalavelave ma faʻaalia popolega e mafua ai faʻafitauli o le soifua maloloina.

Wesley Simon-Parsons, vaʻavaʻai ma le siosiomaga i le Dominion Terminal Associates, na fai mai i le Aso Faraile na vaʻavaʻai le kamupani i pa savili i le tele o tausaga talu ai, ae o lea ua naunau e toe suʻesuʻe i latou e vaʻai pe ua faʻaleleia tekinolosi.

“O le a tatou toe tilotilo i ai,” o le tala lea a Simon-Parsons.

O se tala fiafia lena i le pulenuu o Newport News McKinley Price, o le sa una’ia le faaitiitia o le pefu koale e sau mai faaputuga koale.

Fai mai Price afai e mafai ona faʻamautinoa o se pa savili o le a faʻaitiitia ai le pefu, o le a mautinoa lava le mafaufau o le aai e fesoasoani e totogi le pa.O fua faatatau sili ona faigata mo se pa savili e tusa ma le $3 miliona i le $8 miliona, e tusa ai ma le peresitene o se kamupani e fausia pa ie matagi.

"O le a talisapaia e le taulaga ma le nuu soʻo se mea ma mea uma e mafai ona faia e faʻaitiitia ai le aofaʻi o paʻu i le ea," o le tala lea a Price.

Fai mai foi le pulenuu e talitonu o le faaitiitia o le pefu o le a faaleleia ai avanoa mo atinae i totonu o le itu i Sautesasae.

Fa'aleleia tekinolosi

Fai mai Simon-Parsons ina ua tilotilo le kamupani i pa savili i ni nai tausaga ua mavae, o le pa e tatau ona 200 futu le maualuga ma "siosiomia le nofoaga atoa," lea semanu e taugata tele.

Ae o Mike Robinson, peresitene o WeatherSolve a British Columbia, Kanata-faʻavae kamupani, fai mai o tekinolosi ua faʻaleleia i tausaga talu ai nei, e pei o le malamalama i mamanu matagi.

Fai mai Robinson, ua mafua ai ona le toe mana’omia le fausia o pa tetele o le matagi, ona ua le maualuga nei pa, ae o lo’o ausia lava le fa’aitiitia o le pefu.

WeatherSolve e mamanuina pa puipui savili mo nofoaga i le lalolagi atoa.

"O le maualuga ua sili atu ona faʻaogaina," o le tala lea a Robinson, faʻamatala o le taimi nei e masani lava ona fausia e le kamupani le tasi pa i luga ma le tasi pa i lalo.

Fai mai Simon-Parsons, o faaputuga koale e mafai ona oo i le 80 futu le maualuga, ae o nisi e maualalo ifo i le 10 futu.Fai mai a ia, o faupuega maualuluga e masani lava ona oo atu i le 80 futu le faatasi i le lua masina, ona vave ai lea ona faaitiitia le maualuga pe a auina atu le koale.

Fai mai Robinson e le tatau ona fausia le pa mo le faaputuga pito i luga, ma e tusa lava pe o ai, o le faaleleia o tekinolosi o lona uiga o le pa o le a fausia nei i le 120 futu, nai lo le 200 futu.Ae fai mai Robinson e mafai ona talafeagai le fausia o se pa mo le maualuga o le tele o faaputuga nai lo le maualuga o le faaputuga, atonu i le 70 i le 80-futu le maualuga, ma faʻaaoga isi auala e pulea ai le pefu mo taimi faʻafuaseʻi pe a e maualuga atu faaputuga.

Afai e agai i luma le taulaga ma le kamupani, o le tala lea a Robinson, o le a latou faia faʻataʻitaʻiga komepiuta e iloa ai le auala sili e mamanuina ai le pa.

Lambert's Point

Fai mai Price, e masani ona ia mafaufau pe aisea i le uafu koale i Norfolk, e tuu sa’o ai le koale i luga o vaa ma vaa i Lambert’s Point, nai lo le teuina i faaputuga koale e pei ona i ai i Newport News.

O Robin Chapman, o le failauga mo Norfolk Southern, lea e ona le fale koale ma nofoaafi e aumaia le koale i Norfolk, fai mai latou te umia le 225 maila o le ala i luga o le 400 eka, ma o le tele, pe a le o mea uma, o le auala sa i ai i le amataga. 1960s.O le fausiaina o le maila e tasi i aso nei e tusa ma le $ 1 miliona, o le tala lea a Chapman.

O le Norfolk Southern ma le Dominion Terminal e auina atu i fafo se aofaiga tutusa o le koale.

I le taimi nei, fai mai Simon-Parsons e tusa ma le 10 maila le ala i le Dominion Terminal, o le tele o kamupani e lua i le Newport News koal terminal.O Kinder Morgan e galue foi i Newport News.

O le fauina o auala nofoaafi e fa'ata'ita'i ai le faiga a Norfolk i Saute e sili atu i le $200 miliona le tau, ma e le'o amana'ia ai meatotino a Kinder Morgan.Ma na taʻua e Chapman e tele isi vaega e faʻaopoopo i le ala fou e tatau ona fausia e fetaui ma Norfolk Southern's system.O le tau la e aveese ai faaputuga koale ma faagaioia pea se fale koale e sili atu i le $200 miliona.

"O le tuʻuina i totonu o tupe faʻaalu tupe faavae o le a faʻapitoa ia i latou," o le tala lea a Chapman.

Fai mai Chapman e tusa ma le 15 tausaga e lei i ai ni a latou faitioga e uiga i le pefu koale.O taavale nofoaafi e sausauina i vailaʻau pe a latou tuua le koale, ma faʻaitiitia ai foi le pefu i le ala.

Fai mai Simon-Parsons, e talitonu o ia o nisi o taʻavale o loʻo pisia i vailaʻau, ae le o latou uma, aʻo latou malaga mai Kentucky ma West Virginia i Newport News.

Ua fa’asea nisi o tagata o le Newport News e uiga i le pefu o lo’o feula mai i luga o ta’avale nofoaafi a o latou malolo i luga o ala savali i luga o le ala i le talafatai o Newport News.


Taimi meli: Tes-07-2020